خوب می دانیم که با افزایش سن رطوبت پوست به مرور کم می شود که به طور طبیعی سبب نازک و خشک تر شدن آن می شود. خورشید، باد و سایر عناصری که پوست خود در معرض آن قرار دارد می توانند عمده علل موثر بر سلامتی پوست باشند. آیا این موارد تنها در ترک های پوستی موثر هستند؟
بدون شک علل بسیاری وجود دارد که در ترک های پوستی می توانند تاثیرگذار باشند و یکی از آنها ترک های موجود در دوران بارداری است که بسیاری به دنبال درمان ترک های پوستی یا درمان ترک شکم در بارداری هستند.
به محض متوجه شدن بارداری در خانم تمام سیستم آنها تغییر می کند که یکی از آنها هورمون ها و غدد هستند که ممکن است بر روی صورت مادرها با جوش و امثال آن خود را نمایان کنند؛ البته این نیاز به یک بحث و زمان بهتری دارد و ما در این مقاله روی صحبتمان با افرادی است که به دنبال درمان ترک های پوستی یا درمان ترک شکم در بارداری هستند.
چندین راه متفاوت وجود دارد که اگر وضعیت خیلی حاد نباشد، می توانید پوست ترک خورده خود را در خانه درمان کنید. ناگفته نماند که درمان ترک های پوستی به علت و محل پوست ترک خورده شما بستگی دارد، در هر صورت ممکن است بخواهید یکی از این روش های زیرا را امتحان کنید. شایان ذکر است که این روش ها را افراد می توانند استفاده کنند به شرطی که از پوست و نوع ترک های پوستی خود آگاه باشند.
ترک های پوستی چیست؟
پوست ما از سه لایه ساخته شده است که منظور سلول های پوستی و الاستیک می باشد. برای این که پوست نرم و پایدار بمانند، به آب زیادی احتیاج دارند. وقتی پوست ما خشک است، انعطاف پذیری خود را از دست می دهد و در صورت کم آبی شدید حتی می تواند سبب ایجاد ترک شود که افراد را وادار می کند تا به دنبال درمان ترک های پوستی بروند.
هر کسی می تواند پوست شدیدا خشک را تجربه کرده باشد اما در صورت دنبال نکردن درمان ترک های پوستی به مرور سبب بروز مشکلاتی بیشتری می شوند که بسیار آزاردهنده هستند مخصوصا اگر این ترک ها در خانم های باردار رخ دهد این دوره را برای آنها بیشتر از پیش سخت خواهد کرد؛ یکی از بارزترین آنها کشش و خارش پوست است که در دوران بارداری می تواند به مادر و جنین طی خارش های متوالی آسیب برساند.
به یاد داشته باشید، در اوایل دوران بارداری برای درمان ترک های پوستی می توانید با یک مرطوب کننده طبیعی موثر مانند روغن نارگیل، روغن زیتون یا ژل آلوئه ورا شروع کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.
برخی از علل ترک های پوستی
پوست بزرگترین و عجیب ترین عضو بدن هر انسان است، این عضو در تنظیم دمای بدن نقش اساسی دارد و به عنوان سدی از بدن در برابر عفونت و موارد مشابه محافظت می کند. با این وجود بسیار پیش آمده است که قسمت های خاصی از بدن در معرض خشکی و ترک بسیار قرار دارند.
هنگامی که پوست خشک است، توانایی مرطوب نگه داشتن پوست را نداشته و این مشکل در صورت رسیدگی نکردن به ترک های عمیق پوستی تبدیل می شوند. خشکی پوست ممکن است سبب قرمزی، خشن شدن پوست، پوسته پوسته شدن، خارش و در موارد شدید حتی ممکن است ترک ایجاد کند و برای این که به شما در درمان ترک های پوستی کمک کنیم این مقاله را تهیه کرده ایم.
همانطور که قبلا اشاره شد ترک ها بر اساس مواردی خاص ایجاد می شوند که قبل از پرداختن به درمان ترک های پوستی بهتر است با برخی از آنها آشنا شوید؛ در ادامه به چند مورد اشاره شده است:
تاثیرات ژنتیکی
شاید شما را متعجب کند اما تعادل رطوبت پوست می تواند تحت تاثیر ژنتیک باشد. خشکی پوست می تواند از طریق پدر یا مادر به ارث ببرید و این یک امر کامللا طبیعی است، اگرچه همیشه اینگونه نیست. شرایط پوستی مانند درماتیت آتوپیک، ایکتیوز، کراتوز پلاریس و پسوریازیس اغلب ژنتیکی هستند.
تاثیرات هورمونی
تغییر در سطح برخی از هورمون ها، به ویژه استروژن و تستوسترون، می تواند بر رطوبت و سطح چربی پوست تاثیرگذار باشد. برای خانم ها، خصوصا بعد از یائسگی یا در دوران بارداری بیشتر اتفاق می افتد که امروزه دغدغه بسیاری از خانم ها درمان ترک های پوستی یا درمان ترک شکم در بارداری شده است.
شایع ترین آنها خشکی پوست به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری است که علاوه بر مشکلات بوجود آمده بر اثر خشکی و ترک های پوستی نمی توان از هر دارویی جهت درمان آن استفاده کرد چرا که ممکن است به جنین آسیب برسد، در این شرایط باید بهترین راه درمان ترک های پوستی را انتخاب کرد که ما به شما راههای اساسی را خواهیم گفت.
روغن نارگیل و روغن جوانه گندم از مواردی هستند که در درمان ترک های پوستی برای مبارزه با پوست خشک و درمان ترک شکم در بارداری بسیار مفید و ضروری هستند. همچنین می توانید از روغن جوانه گندم که منبع غنی از ویتامین های ضروری و اسیدهای چرب است، برای موارد دیگری استفاده کنید چرا که این روغن ها سرشار از خواص هستند و هیچگونه عارضه جانبی ندارند.
سن
افزایش سن پوست، فرآیندهای داخلی را به همراه دارد که یکی از آنها کاهش تولید چربی می باشد. رطوبت پوست و همچنین توانایی در حفظ رطوبت باقی مانده نیز کم می شود که پیامدهای منفی بسیاری به دنبال دارد. این عوامل منجر به خشکی می شوند که به نوبه خود به پیری پوست و ایجاد خطوط چین و چروک کمک می کند، اصطلاح کلی این امر خشکی ناشی از سن است.
رژیم غذایی
رژیم غذایی غلط می تواند یکی دیگر از ترک های پوستی باشد که بسیاری از رسیدن به اندام ایده آل از ترک های به جا مانده رنج میبرند و برای عملکرد صحیح، پوست به طیف وسیعی از مواد مغذی مهم احتیاج دارد.
اگر می خواهید زیبایی اندام خود را حفظ کنید باید روغن های گیاهی و ویتامین ها به ویژه ویتامین C و E را فراموش نکنید و آن را در سبد غذایی خود قرار دهید.
آیا خشکی پوست در دوران بارداری طبیعی است؟
حدود 90٪ از خانم ها هنگام بارداری دچار تغییراتی در پوست خود می شوند. برخی ممکن است از نظر پوستی قبل از دوران بارداری با آن دست و پنجه نرم می کردند که حال با وجود بارداری این موضوع تشدید شده باشد، اما برخی دیگر ممکن است حین بارداری با این مشکل مواجه شوند، که بیشترین علل بخاطر تغییرات هورمونی در دوران بارداری است.
درمان ترک شکم در بارداری
شکی نیست که در دوران بارداری جنین نیاز زیادی به بدن مادر دارد و از آن تغذیه می کند، بنابراین اگر کودک در هر نقطه به آب بیشتری احتیاج داشته باشد، آن را از بدن مادر دریافت می کند که علاوه بر تغییرات هورمونی می تواند منجر به خشکی پوست شود؛ پوست از لایه های زیادی تشکیل شده است. که سه بخش اصلی از داخل عبارتند از:
- هیدرولیپیدی
- درمیس
- اپیدرم
در نهایت، درمان ترک های پوستی و پیشگیری از خشکی پوست در دوران بارداری، به حفظ رطوبت در پوست شما منجر می شود. بهترین راه برای این کار، حفظ لایه هیدرولیپیدی می باشد. برای درمان ترک های پوستی راههای متعددی بسیاری وجود دارد اما از بی خطر و بهترین آنها در زیر اشاره کرده ایم که شما می توانید بسته به شرایط و نوع پوست خود یکی از آنها را استفاده کنید.
چگونه در دوران بارداری با خشکی پوست کنار بیاییم؟
در اینجا راههای درمان ترک های پوستی ساده در منزل برای مدیریت خشکی پوست به شما ارائه می شود که می تواند بسیار موثر باشند:
آب بسیار سرد یا گرم می تواند رطوبت بدن شما را استخراج کند، سعی کنید در استفاده از آب سرد یا گرم دقت کنید. و از طرفی آب کافی بنوشید و بدن خود را به بهترین شکل ممکن آبرسانی کنید.
پوست خود را مرطوب نگه دارید، ممکن است هیدراتورها آب را به سطح پوست شما اضافه کنند، در حالی که مرطوب کننده ها می توانند تا حدودی در از بین رفتن رطوبت مانع شوند. برای جلوگیری از خشکی پوست، این موارد را در رژیم روزمره پوست خود اضافه کنید.
روغن های اساسی به آب حمام خود اضافه کنید این امر در کاهش خشکی پوست و درمان ترک های پوستی به شما کمک می کند.
هنگام بیرون رفتن در معرض آفتاب، پوست خود را بپوشانید و از لوسیون های ضد آفتاب گیاهی استفاده کنید، این روش می تواند از پوست شما در طول تابستان در برابر اشعه های نور خورشید و امثال آن محافظت کند.
غذاهای مغذی را با چربی های سالم مانند آووکادو، آجیل، روغن زیتون، روغن کلزا و سبزیجات برگ دار در سبد غذایی خود قرار دهید.
اگر در مکانی زندگی می کنید که فاقد رطوبت است، بهتر است یک مرطوب کننده را در نزدیکی خود قرار دهید تا هر چند ساعت یکبار از آن استفاده کنید؛ فراموش نکنید برای شستشوی پوست خود از پاک کننده های ملایم و ترجیحا گیاهی استاندارد استفاده کنید.
پیشگیری از ترک و خشکی پوست
اگر پوست شما خشک نیست، اما نگران هستید که به دلیل آب و هوا یا عوامل دیگر ممکن است خشک شود، اقدامات پیشگیرانه ذکر شده در زیر را دنبال کنید. بسیاری این سوال در ذهن آنها نقش می بندد که آیا می توان از خشکی پوست در دوران بارداری جلوگیری کرد؟
کارهای خاصی وجود دارد که شما ناآگاهانه به پوست خود آسیب می رسانید و پوست را خشک می کنید.
سعی کنید در دوران بارداری از صابون های مملو از مواد شیمیایی استفاده نکنید زیرا باعث خشک شدن و پوسته پوسته شدن پوست می شود.
در حمام از مصرف بخار بیش از حد خودداری کنید زیرا این روش ممکن است روغن های طبیعی پوست شما را از بین ببرد و در نهایت باعث خشک شدن آن شود. همچنین از زیاد حمام کردن یا شستن بدن با صابون خودداری کنید، زیرا این ممکن است باعث شود پوست شما خشک تر شود.
آب کلر می تواند به پوست شما آسیب برساند و باعث خشک شدن و در نهایت ترک های پوستی شود. در زمان بارداری از رفتن به استخر خودداری کنید.
هنگام خارش پوست، آن را خراش ندهید؛ ممکن است آسیب بیشتری به پوست شما وارد کند. اگرچه ممکن است سخت باشد، اما سعی کنید هنگام خارش تا حد ممکن پوست خود را نخراشید زیرا این کار می تواند به پوست شما آسیب های بیشتری وارد کند در عوض آن را با روغن های اساسی و مفید چرب نگه دارید.
سعی کنید از نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه و نوشابه خودداری کنید زیرا ممکن است باعث کمبود آب در پوست شما شوند.
یکی از ساده ترین کارهایی که می توانید برای درمان ترک های پوستی انجام دهید نوشیدن آب است. زنان باردار باید روزانه 2.3 لیتر مایعات بنوشند. با همراه داشتن یک بطری آب در اطراف، اطمینان حاصل کنید که آب بدن خود را تامین کرده اید.
خارش پوست در دوران بارداری
یکی از علائم قبل از به وجود آمدن ترک های پوستی در دوارن بارداری خارش پوست است که با رشد کودک، پوست شما برای تحمل برجستگی و رشد جنین کشیده می شود. در کنار افزایش جریان خون در پوست، نوسانات هورمونی و کمبود آبرسانی، اغلب می تواند منجر به خشکی پوست شود، در واقع هنگامی که پوست شما تلاش می کند تا رطوبت خود را حفظ کند، بر روی قسمت های مختلفی از جمله شکم خارش ایجاد می کند. نگران درمان ترک شکم در بارداری نباشید زیرا موارد بسیاری وجود دارد که با قرار دادن آنها در روال مراقبت از پوست می توان شاهد درمان ترک شکم در بارداری باشید.
نکات کلیدی که ممکن است در کاهش خارش پوست و درمان ترک های پوستی یا درمان ترک شکم در بارداری موثر باشد در زیر آورده شده است:
سبوم پوست در این دوره برای خانم های باردار لازم و ضروری است بنابراین سعی کنید جهت درمان ترک های پوستی از دوش یا حمام خنک و ولرم برای تسکین پوست استفاده کنید.
برای جلوگیری در از بین رفتن چربی مورد نیاز پوست لباس های گشاد بپوشید.
برای محافظت از پوست و درمان ترک های پوستی و جلوگیری از تحریک بیشتر از خشکی، از مرطوب کننده مناسبی مانند روغن بادام و مواردی که با پوست شما سازگاری دارد استفاده کنید.
برای افراد مبتلا به اگزما و پوست های حساس، وازلین اورجینال برای قفل کردن رطوبت در پوست و درمان ترک های پوستی یا درمان ترک شکم در بارداری بسیار مناسب است.
مرطوب کننده ها بر اساس فرمولاسیون خاصی تعریف شده اند که در هر شرایط و زمانی بدون هیچ محدودیتی می توان از آنها جهت درمان ترک های پوستی استفاده کرد، در اصل مانعی بین هوای خارج و پوست شما ایجاد می کنند تا از تبخیر شدن رطوبت موجود در پوست جلوگیری کنند. (دقیقا مانند لایه هیدرولیپید عمل می کنند.)