آنچه خواهید خواند ...
مقدمه
جوش ها برجستگی های قرمز و چرکی هستند که زیر پوست ایجاد می شوند. آنها غالباً دردناک هستند و تا زمانی که درمان نشوند بزرگتر می شوند. علل به وجود آمدن جوش چرکی باکتری ها هستند که فولیکول های مو را آلوده می کنند و سپس آنها را به شکل بدی حجیم می کنند و ممکن است همانند یک توپ شروع به رشد کنند و در معرض دید قرار گیرند که با درد زیادی همراه هستند؛ بدون شک باید به دنبال درمان جوش صورت بود اما چه راهی برای درمان جوش صورت وجود دارد؟ آیا جوش چرکی مسری است؟
برخی به منزله درمان جوش صورت روش وسوسه انگیز خود را پیش می گیرند و آن را توسط انگشتان خارج، خراشیده، فشار داده و یا از روش های دیگری استفاده می کنند! شما نباید جوش ها را با دست و انگشتان خالی کنید و آنها را فشار دهید این کار نه تنها به شما کمک نمی کند بلکه سبب تحریک جوش و پخش شدن آن در دیگر نواحی می شود که کار را سخت تر می کند.
اگر جوش چرکی موجود در صورت و یا هر قسمت دیگر به درستی تخلیه نشود، می تواند مناطق اطراف خود را آلوده کند و یا به یک عفونت عمیق تر در داخل پوست تبدیل شود و باعث جوش بیشتری شود.
جوش چرکی ممکن است در هر قسمتی از بدن اعم از صورت، گردن، شانه ها، زیر بغل و باسن و … ظاهر شود که متاسفانه بیشترین آنها در صورت دیده می شود که حساس ترین و در معرض دیدترین نواحی برای هر فرد می باشد؛ به راستی علل بوجود آمدن جوش چرکی صورت چیست؟ شما از چه راهی برای درمان جوش صورت کمک می کنید؟
جوش چرکی چیست؟
به برجستگی هایی با سر زرد یا سفید که به اندازه یک نخود یا یک توپ گلف رشد می کنند جوش گفته می شود و اگر به دلیل وجود باکتری ها در قسمتی ایجاد شده باشند می توانند در نواحی اطراف خود پخش شوند و با دست زدن و تحریک آنها این مسئله حادتر می شود.
بسیار دیده شده است که چندین جوش به فاصله کمی از هم در زیر پوست قرار دارند، به این نوع از جوش ها کاربولک گفته می شود. به طور معمول در صورت، پشت کتف و گردن یافت می شوند که می توانند در هر نقطه دیگری بنا به دلایلی ایجاد و گسترش پیدا کنند؛ مردان به نسبت زنان بیشتر دچار این جوش ها هستند.
آکنه کیستیک همان جوش چرکی صورت است که در از جدی ترین جوش ها می باشد و در زمان تولید بیش از حد چربی؛ سلول های مرده پوست فولیکول مو را مسدود می کنند و به اصطلاح قسمتی را برای رشد و شکوفا شدن باکتری ها فراهم می کنند؛ خوشبختانه درمان جوش صورت موفقیت آمیز می باشد کافیست راه درست درمان را پیدا کنید.
علل بوجود آمدن جوش چرکی چیست؟
هنگامی که جوشی بر روی بدن ایجاد می شود بدن شروع به مقابله برای از بین بردن جوش می کند که در نهایت منجر به ایجاد چرک درون آن می شود، علت به وجود آمدن جوش چرکی می تواند هر چیزی باشد که در بدن افراد مختلف متفاوت می باشد که در میان نوجوانان و بسیاری از افرادی که دارای پوست چرب هستند شایع می باشد.
نوع پوست خود را بشناسید
هر فرد با توجه به نوع پوست خود دارای جوش های مختلفی اعم از جوش سرسیاه، جوش سرسفید یا چرکین و … می باشد، پوست روغنی شایع ترین پوست مستعد جوش می باشد که ناشی از غدد سباسه چربی زیادی تولید می کند.
البته این بدان معنا نیست که پوست های دیگر جوش نمی زنند، پوست ترکیبی به دلیل دارا بودن مناطق خشک و روغنی می تواند دچار جوش های چرکین شود.
اطلاعات کافی در زمینه پوست خود می تواند در از بین بردن انواع جوش به شما کمک شایانی کند، زیرا با شناخت پوست و حساسیت های مربوط به آن می توان بهترین ماسک و محصولات را برای انتخاب و استفاده کرد.
چقدر طول می کشد جوش چرکی درمان شود؟
به طور معمول درمان جوش صورت بین 6 تا 8 هفته طول می کشد و این بسته به نوع جوش موجود در صورت دارد، با این وجود ممکن است طی این دوره درمان جوش صورت شما شاهد متورم شدن جوش چرکی در صورت شوید که کاملا طبیعی است و این نشان از درمان اضافی یا طولانی تری دارد.
توجه داشته باشید که اگر از سریع ترین روش درمان جوش صورت استفاده کنید هیچگونه جای جوش و لکی باقی نخواهد ماند؛ بنابراین روش درمان در از بین بردن جوش های چرکی بسیار موثر است.
نکات کلی جلوگیری از ایجاد جوش چرکی
اگر چه پیشگیری و جلوگیری از جوش چرکی تقریبا کار سختی است اما می توان با مراقبت از پوست مداوم در درمان این امر دخیل بود ولیکن ممکن است برخی بنا به دلایلی این کار برایشان دشوار باشد و با وجود مشغله های بسیار حتی غیرممکن است، در زیر به برترین راههای جلوگیری از انواع جوش چرکی اشاره شده است که جهت درمان جوش صورت می توان در خانه قدم برداشت. این مراحل شامل:
- در هر بار شستشوی صورت سعی کنید از پاک کننده های بدون روغن استفاده کنید.
- جهت پیشگیری یا درمان جوش صورت می توانید از یک کرم ضد جوش چرکی بدون نسخه استفاده کنید.
- آرایش خود را به حداقل برسانید و از موادی که دارای روغن هستند اجتناب کنید.
- حتما قبل از خواب تمام مواد موجود بر روی پوست اعم از گرد و غبار، آرایش و … را کاملا تمیز کنید.
- بعد از ورزش و یک روز خسته کننده حتما دوش بگیرید تا شادابی را به پوست خود تزریق کنید.
- از پوشیدن لباس های تنگ جدا خودداری کنید.
- استرس در زندگی خود را کاهش دهید.
رعایت این موارد بسیار ساده می تواند در درمان جوش صورت موثر باشند؛ چیزی حدود 85% از افراد به انواع جوش مبتلا هستند که هر کدام با توجه به نوع جوش به دنبال درمان آن می باشد.
راههای درمان جوش صورت و آکنه
با گفته های فوق به خوبی می توانید درک کنید که چرا جوش چرکی به وجود می آید و معمولا بر اثر تولید چربی بیش از حد، هورمون های آندروژن، شرایط محیطی، باکتری ها، ژنتیک و … ایجاد می شوند، شکی در آن نیست که هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از ایجاد جوش چرکی وجود ندارد.
اگر در مدیریت جوش ها راههای پیشگیری را انجام داده اید و همچنان شاهد جوش های مختلفی بر روی صورت ودیگر نواحی بدن هستید بهتر است روش های دیگری را نیز امتحان کنید؛ روش های زیادی برای درمان و کاهش جوش چرکی وجود دارد که در اینجا به چند مورد از آنها اشاره کرده ایم:
-
گرما و سرما
یکی از راههای مهم در از بین بردن انواع جوش، منتقل کردن گرما به نواحی دارای جوش چرکی است، گرما گردش خون را به شکل عجیبی افزایش می دهد؛ جمع کردن میزان قابل توجهی از گلبول سفید و آنتی بادی در قسمت مورد نظر برای مقابله با عفونت بسیار موثر می باشد.
بنابراین استفاده از حوله گرم به عنوان یک کمپرس بسیار عالی می باشد، کافیست حوله گرم را به مدت 20 دقیقه هر 3 الی 4 روز یکبار انجام دهید تا شاهد از بین رفتن تدریجی جوش ها باشید.
البته بسته به نوع پوست شما می توان از قالب های یخ استفاده کرد، کافیست سیب زمینی را رنده کنید و آب حاصل از آن را در قالب های یخ بریزید تا یخ زدن کامل آنها صبر کنید سپس هر روز به صورت مداوم از قالب های یخ سیب زمینی استفاده کنید و آن را بر روی صورت بمالید این کار در از بین بردن جوش ها موثر است و می تواند علاوه بر آن پوست را روشن و منافذ باز را کاهش دهد.
-
روغن درخت چای را امتحان کنید
بدون شک آوازه روغن درخت چای در دنیای زیبایی را زیاد شنیده اید، از دیگر روش های موجود که در درمان جوش چرکی موثر است استفاده از محصولی است که خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کننده دارند؛ روغن درخت چای از قوی ترین ضد باکتریال هایی می باشد که نه تنها در درمان جوش های چرکی بلکه در روشن شدن پوست و درمان لکه های پوستی نیز موثر است.
توجه داشته باشید این روغن را نباید مستقیما روی پوست بمالید، زیرا می تواند پوست را سوزش دهد و آن را تحریک کند.
برای استفاده از این روغت پنج قطره از آن را با یک قاشق چای خوری روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کنید، حال پنبه را به مایع رقیق شده آغشته کنید و به صورت مداوم دو تا سه بار آن را روی صورت بمالید، این کار را تا زمان از بین رفتن کامل جوش های چرکین انجام دهید.
-
پودر زردچوبه برای درمان جوش صورت و آکنه
به ندرت پیدا می شود فردی با خصوصیات پودر زردچوبه آشنا نباشد، این پودر هر دو خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی را در خود به صورت نهفته دارد و در درمان و بهبود سریع جوش های صورت بسیار موثر است و می توانید سریع از شر آنها خلاص شوند.
نحوه استفاده از این پودر بدین شکل است که مقداری از پودر (یک قاشق چای خوری) را در آب یا شیر جوشانده و هر روز از آن میل کنید. برای استفاده به صورت موضعی، می توانید پودر زردچوبه را با آب و یا زنجبیل مخلوط کنید تا خمیری یکدست درست شود و سپس حداقل روزی دو بار آن را بر روی نواحی دارای جوش بمالید.
-
پماد آنتی بیوتیک بدون نسخه
برخی از پمادها عارضه جانبی ندارند و می توان بدون نسخه آن را تهیه کرد، پماد آنتی بیوتیک یکی از پمادهای پرکاربرد در درمان انواع جوش و تکسین دهنده پوست می باشد که بسیار سریع عمل می کند.
مقداری از این پماد را روی نوک انگشتان زده و آن را به تمام قسمت هایی که دارای جوش است بمالید، استفاده دو بار در روز جهت حذف دائمی این جوش ها کافی می باشد؛ در استفاده از این محصول زیاده روی نکنید چرا که استفاده بیش از حد آنها می تواند عواقب بسیاری به دنبال داشته باشد.
-
روغن کرچک
از روغن های فوق العاده قدرتمند است که حاوی ترکیبی به نام ریینولئیک اسید می باشد؛ این ترکیب خاصیت ضد التهابی طبیعی دارد که با استفاده از آن می توان جوش های چرکین را درمان کرد.
در صورت که جوش مورد نظر بر اثر باکتری یا عوامل مشابه ایجاد شده باشد با این روغن می توان آن را ریشه کن کرد؛ مقدار کمی از روغن کرچک را حداقل سه بار در روز بجوشانید تا جوش بیفتد و سپس آن را بر روی جوش های مورد نظر بزنید و در مدت زمان کوتاهی شاهد از بین رفتن آنها باشید.
-
آب لیمو
از بهترین راههای درمان که در بین افراد شناخته شده است و نتایج عالی به همراه داشته استفاده از آب لیمو می باشد، یکی از درمان های خانگی و کم هزینه و در عین حال شگفت انگیز که با تاثیرات فوق العاده خود توانسته است نظر بسیاری را بر روی خود ثابت نگه دارد.
لیمو منبع عالی از آنتی اکسیدان و اسید اسکوربیک می باشد که به نوعی آن را ویتامین C می نامند. این ویتامین علاوه بر درمان انواع بیماری می تواند در از بین جوش ها بسیار کارآمد باشد.
آب لیمو نیز خواص ضد باکتریایی دارد که برای پوست شما بسیار مفید است، توجه داشته باشید که هیچ مدرک علمی برای حمایت از آب لیمو ثبت نشده است تا آن را به عنوان یک درمان بی خطر برای انواع پوست بشناسند بنابراین حین استفاده از آن بهتر است به همان اندازه آب را با آب لیمو ترکیب و استفاده کنید.
بسیاری از مرکبات حاوی اسیدهای هستند که در صورت استفاده بیش از حد پوست را خشک و تحریک می کنند، در صورتی که پوست شما با آب لیمو سازگاری دارد سعی کنید در استفاده از آن زیاده روی نکنید. زیرا استفاده بیش از حد هر محصولی جهت زیبایی می تواند سلامت پوست شما را به خطر بیندازد.
موارد فوق جزو راههای پرکاربرد درمان انواع جوش می باشد که با استفاده مداوم از آنها افراد توانسته اند نتایج عالی را دریافت کنند، برای نتایج دلخواه حتما پوست، حساسیت ها، نوع جوش و … را مد نظر داشته باشید تا در سریع ترین زمان ممکن شاهد از بین رفتن جوش های صورت خود باشید.
مرسی از مطالب خوب،مفید و کاملتون خیلی به کارم اومد
چند روزه جوش چرکی میزنم و واقعا ملافه شدم امیدوارم جواب بده